Kaas&kaasjes' favorieten...
Wij van Kaas&kaasjes houden natuurlijk niet alleen van kaas. De wereld om ons heen heeft zoveel wat te lekker is om te laten liggen en vooral sommige combinaties zijn om je vingers bij af te likken. Liefst zo simpel mogelijk, is ons devies. Slechts een paar ingredienten, maar dan wel hele mooie! Op deze pagina deel ik mijn favorieten. Simpel en wellicht al wel bij je bekend. Maar zo maken wij ze en dan kun je ons er echt voor wakker maken!
Home | Kaas en ... | Proeverij | Kado | Horeca | Contact
Salade Chevre Chaud
Benodigd voor 1:
Kropsla - Pancetta van Brandt&Levie - Plak Geitenkaas Buche gerijpt - Azijn, olie en peper en zout, theelepeltje mosterd - Wit brood - Tomaatje - Honing - Walnoot
Hoe:
Was de sla - Snijd tomaat in partjes - Snijd Pancetta klein en bak uit - Besprenkel brood met olie -  Leg geitenkaas op brood en leg in de grill (8 min) - Rooster de walnoot kort in droge koekenpan - Maak dressing van 3/1 olie/azijn en peper/zout naar smaak - Leg sla op bord - Verdeel tomaat  - Dressing erover sprenkelen - Stukjes pancetta erop - Snijd toast met geitenkaas in 4 en leg op sla - Besprenkel met honing en enkele walnootjes -  Bon appetit!

Spaghetti Carbonara
Benodigd voor 4:
Spaghetti - Pancetta van Brandt&Levie - 150 gram Parmigiano Reggiano - 4 Eieren
Hoe:
Snijd Pancetta klein en bak uit - Rasp in een kom de Parmigiano Reggiano - Splits 2 eieren en doe van deze alleen de dooier bij de kaasrasp - Doe de andere 2 eitjes wel helemaal bij kaas/ei-mengsel en meng dit met een vork - Kook de spaghetti beetgaar - Vang een kommetje kookvocht op - Spaghetti terug in pan - Pancetta erbij - Zet op laag vuur - Voeg langzaam en roerend het kaas/ei-mengel toe - Blijf roeren met houten lepel - Te veel stolling? Vuur lager en iets kookvocht erbij doen - Serveer - Op tafel staat olijfolie, peper/zout en het restant Parmigiano om het zelf nog lekkerder te maken - Buon appetito!

Penne Tomate con Rucola
Benodigd:
Penne - Pancetta van Brandt&Levie - Tomaatjes - Rucola - Parmigiano Reggiano
Hoe:
Snijd Pancetta klein en bak uit - Snijd tomaat in partjes - Kook penne beetgaar - Penne terug in pan - Voeg olie en peper/zout toe - Pancetta erbij - Blijven roeren - Tomaatjes erbij - Blijven roeren zodat tomaatpulpje aan penne hecht - Vlak voor serveren handvol rucola (of 2 handvol) doormidden scheuren en erbij doen - Nog even doorhusselen - Serveren - Op tafel olijfolie, peper/zout en Parmigiano die grof geraspt moet worden - Jums!

Salade met Gorgonzola en peer
Benodigd voor 2:
Rucola-melange - Rijpe peer (2) - Gorgonzola Piccante - Olie 1 el/witte wijnazijn 1/2 el - Peper/zout
Hoe:
Maak dressing van olie en witte wijnazijn en peper/zout - Sla op bord - Peer in plakken snijden en op sla leggen - Gorgonzola in kleine blokjes op peer - Besprenkel met dressing  - Peer kan ook gegrild worden - Enjoy!
Openingstijden | Recepten